Garantie

Garantie

Minimaal 5 jaar garantie op het buitenschilderwerk en
minimaal 5 jaar garantie op het binnenschilderwerk

Dit kan u een besparing opleveren op uw schilderwerk van ongeveer 1 jaar.
Regelmatig controleren van kitranden en naden, dit om vochtdoorlating naar het hout te voorkomen zodat het hout niet gaat rotten. Dit helpt ook om glaslekkages te voorkomen van dubbelglas zodat er geen waasvorming optreedt.
Tijdig schilderen aan de binnenzijde van de woning heeft als voordeel dat uw hout niet gaat rotten. Als uw schilder uw woning aan de buitenzijde van een nieuwe verflaag heeft voorzien, waarbij vocht dat in het hout zit, niet uit het hout kan door de ondoordringbare verflaag, zal het schilderwerk aan de buitenzijde blaasvorming krijgen. De oorzaak van de blaasvorming aan de buitenzijde wordt vaak gezocht bij de schilder, die zijn werk niet goed heeft gedaan….

Maar dit ontstaat eigenlijk door slecht onderhoud aan de binnenzijde, waarbij het vocht in het hout kan dringen, niet naar buiten kan en achter de nieuwe verflaag blijft zitten.

Om garantie op uw duurzame schilderwerk te krijgen moet de binnenzijde van de woning goed geschilderd zijn.

Tijdig de onderregels en de stopverfranden aan de ramen en deuren overschilderen (dit ongeveer 3 jaar na de laatste schilderbeurt)

Metalen delen in het hout zoals spijkerkoppen, schroefkoppen, haken en ogen van deuren meniën indien deze gaan roesten en hierna bijschilderen.

Na een duur van ongeveer 5 jaar opnieuw contact opnemen met uw schilder om te bespreken wat opnieuw behandeld moet worden.